w ,

Sałatka – Macedonia

Składniki:

  • mandarynki (4 sztuk)
  • grejpfrut czerwony (1 sztuk)
  • ananas konserwowy (2 plastry)
  • banany (2 sztuk)
  • kiwi (2 sztuk)
  • cytryna (1 sztuk)
  • cukier puder (2 łyżek stołowych)
  • likier pomarańczowy (50 mililitrów)

Przygotowanie:

Obrać mandarynki oraz grejpfrut, usuwając całkowicie białą błonkę. Obrane banany pokroić na cienkie plasterki i skropić sokiem z cytryny. Obrane kiwi pokroić na cienkie plasterki. Wszystkie składniki połączyć w salaterce, przyprawić cukrem pudrem i ew. sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki i podawać mocno oziębioną.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Udka w curry

Ziemniaczana sałatka z boczkiem