Składniki:
- filet z pangi (400 gramów)
- chleb tostowy, opakowanie (0,5 sztuk)
- ser żółty tarty, ostry (100 gramów)
- natka pietruszki, pęczek (0,5 sztuk)
- oregano, pęczek (0,5 sztuk)
- mąka (2 łyżek stołowych)
- czosnek (3 ząbki)
- oliwa (100 mililitrów)
- cytryna (1 łyżek deserowych)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Chleb pokroić w drobną kostkę, wymieszać z serem, posiekaną natką i oregano. Umyte, osuszone ryby oprószyć mąką, lekko posolić, obsmażyć na oliwie z czosnkiem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić oliwą. Piec 8 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni. Posypać bułką z serem oraz ziołami i zapiec na złoto w górnej części piekarnika. Wyjąć ułożyć na półmisku, skropić oliwą i cytryną.
Czas przygotowania:
50 minut
Porcja dla:
3 osób