Składniki:

  • filety rybne (2 sztuk)
  • ocet (1 łyżek stołowych)
  • mozzarella (2 sztuk)
  • pomidory suszone (słoik) (1 sztuk)
  • rukola (0,5 szklanek)
  • pomidorki koktajlowe (10 sztuk)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Umyte, osuszone duże filety ułożyć skórką do dołu, wierzch oprószyć sola oraz pieprzem. Skropić octem oraz posmarować zalewą z suszonych pomidorów i odstawić na 60 minut do lodówki. Ser pokroić w plastry. Połowę ułożyć na jednym filecie z ryby i przykryć kawałkami osaczonych suszonych pomidorów. Na pomidorach ułożyć pozostałe plastry mozzarelli i przykryć drugim filetem rybnym. Całość zesznurować nicią kuchenna. Grillować z każdej strony po 9 minut. Pokroić na porcje tak, by każdą z nich pozostała zesznurowana. Udekorować oczyszczoną rukolą oraz pomidorkami.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

8 osób

Sztuka mięsa z sosem chrzanowym

Jarzynowy torcik