Składniki:
- filety rybne (2 sztuk)
- ocet (1 łyżek stołowych)
- mozzarella (2 sztuk)
- pomidory suszone (słoik) (1 sztuk)
- rukola (0,5 szklanek)
- pomidorki koktajlowe (10 sztuk)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Umyte, osuszone duże filety ułożyć skórką do dołu, wierzch oprószyć sola oraz pieprzem. Skropić octem oraz posmarować zalewą z suszonych pomidorów i odstawić na 60 minut do lodówki. Ser pokroić w plastry. Połowę ułożyć na jednym filecie z ryby i przykryć kawałkami osaczonych suszonych pomidorów. Na pomidorach ułożyć pozostałe plastry mozzarelli i przykryć drugim filetem rybnym. Całość zesznurować nicią kuchenna. Grillować z każdej strony po 9 minut. Pokroić na porcje tak, by każdą z nich pozostała zesznurowana. Udekorować oczyszczoną rukolą oraz pomidorkami.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
8 osób