Składniki:
- filet z łososia (150 gramów)
- oliwa (1 łyżek stołowych)
- czosnek (2 ząbki)
- śmietana (150 mililitrów)
- koperek (1 łyżek stołowych)
- pieprz biały (według uznania)
- sól (według uznania)
- makaron (250 gramów)
- sok z cytryny (według uznania)
Przygotowanie:
Pokroić w kawałki filet z ryby świeżej lub wędzonej. Mięso wrzucić na łyżkę rozgrzanej oliwy. Dodać oczyszczony, rozdrobniony czosnek, potem śmietanę posoloną (by się nie zważyła) oraz posiekany koperek. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Połączyć z ugotowanym makaronem i skropić sokiem z cytryny. Podawać na ciepło udekorowane gałązkami koperku.
Czas przygotowania:
15 minut
Porcja dla:
3 osób