Składniki:
- gruszki (4 porcja)
- płynny miód (8 łyżek deserowych)
- woda (1 szklanek)
Przygotowanie:
Umyj gruszki.
Przekrój owoce na pół i usuń z nich pestki.
Ułóż je na blasze i podlej wodą(będą się lepiej piekły).
Włóż gruszki do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
Wyjmij blachę z upieczonymi gruszkami z piekarnika.Uważaj,blacha będzie gorąca!Nie zapomnij założyć rękawic ochronnych.Następnie polej ciepłe gruszki miodem(każdą połówkę 1 łyżką miodu). Podaj dopiero gdy ostygną.
Przekrój owoce na pół i usuń z nich pestki.
Ułóż je na blasze i podlej wodą(będą się lepiej piekły).
Włóż gruszki do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.
Wyjmij blachę z upieczonymi gruszkami z piekarnika.Uważaj,blacha będzie gorąca!Nie zapomnij założyć rękawic ochronnych.Następnie polej ciepłe gruszki miodem(każdą połówkę 1 łyżką miodu). Podaj dopiero gdy ostygną.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób