w ,

Oliwkowa sałatka z pomidorami i kolendrą

Składniki:

  • czarne hiszpańskie oliwki (100 gramów)
  • pomidory (4 sztuk)
  • Posiekana kolendra (1 i 1/2 łyżek stołowych)
  • młode zielone cebulki (2 sztuk)
  • sok z cytryny (5 łyżek stołowych)
  • hiszpańska oliwka z oliwek (6 łyżek stołowych)
  • Sól i pieprz (1 szczypta)

Przygotowanie:

Pokrój w talarki oliwki. Obierz i pokrój w kostkę cebulkę i pomidory. Połącz pomidory z oliwkami, cebulką, kolendrą, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sałatkę podawaj schłodzoną.

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

2 osób

Coffee and Chocolate Flip

Amoniaczki