w ,

Naleśniki z mozzarellą zapiekane

Składniki:

  • pomidory (2 sztuk)
  • mozarella (1 porcja)
  • cebula (2 sztuk)
  • olej (według uznania)
  • woda mineralna gazowana (1,5 szklanek)
  • mleko (1,5 szklanek)
  • sól (1 szczypta)
  • jajka (4 sztuk)
  • mąka (0,5 kilogramów)

Przygotowanie:

Jajka wymieszać z mąką i szczyptą soli, dodać mleko, wodę i olej. Wymieszać mikserem, aby nie było grudek. Usmażyć placki naleśnikowe.Cebulę obrać, pokroić w talarki i usmażyć na złoty kolor w oleju. Następnie na rozłożonego naleśnika dać pomidory, później mozzarellę pokrojoną w paseczki i na sam wierzch cebulę. Zwinąć w rulonik albo jak krokiety w kopertę. Naleśniki zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

4 osób

Bagietka z masłem czosnkowym

Suflet ogrodowy