Składniki:
- pomidory (2 sztuk)
- mozarella (1 porcja)
- cebula (2 sztuk)
- olej (według uznania)
- woda mineralna gazowana (1,5 szklanek)
- mleko (1,5 szklanek)
- sól (1 szczypta)
- jajka (4 sztuk)
- mąka (0,5 kilogramów)
Przygotowanie:
Jajka wymieszać z mąką i szczyptą soli, dodać mleko, wodę i olej. Wymieszać mikserem, aby nie było grudek. Usmażyć placki naleśnikowe.Cebulę obrać, pokroić w talarki i usmażyć na złoty kolor w oleju. Następnie na rozłożonego naleśnika dać pomidory, później mozzarellę pokrojoną w paseczki i na sam wierzch cebulę. Zwinąć w rulonik albo jak krokiety w kopertę. Naleśniki zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach.
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
4 osób