w ,

Naleśniki leśniczego

Składniki:

  • sól ziołowa (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • tłuszcz (według uznania)
  • czosnek (1 ząbki)
  • cebula (1 sztuk)
  • kasza manna (1 łyżek stołowych)
  • ryż (2 łyżek stołowych)
  • bułka tarta (2 łyżek stołowych)
  • olej (4 łyżek stołowych)
  • grzyb (70 dekagramów)
  • sól (według uznania)
  • woda (1 szklanek)
  • oliwa z oliwek (1 łyżek stołowych)
  • mąka pszenna (0.5 szklanek)
  • mąka razowa (1 szklanek)

Przygotowanie:

Przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany, usmażyć naleśniki. Grzyby oczyścić, umyć i odsączyć. Kilka odłożyć do dekoracji, resztą drobno posiekać i poddusić na oleju razem z posiekaną cebulą i czosnkiem. Wymieszać z bułką tartą, ryżem i kaszą manną. Farsz doprawić do smaku pieprzem i solą. Naleśniki napełnić farszem.

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

4 osób

Kurczak z jarzynami

Z porów