Składniki:
- sól ziołowa (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- tłuszcz (według uznania)
- czosnek (1 ząbki)
- cebula (1 sztuk)
- kasza manna (1 łyżek stołowych)
- ryż (2 łyżek stołowych)
- bułka tarta (2 łyżek stołowych)
- olej (4 łyżek stołowych)
- grzyb (70 dekagramów)
- sól (według uznania)
- woda (1 szklanek)
- oliwa z oliwek (1 łyżek stołowych)
- mąka pszenna (0.5 szklanek)
- mąka razowa (1 szklanek)
Przygotowanie:
Przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany, usmażyć naleśniki. Grzyby oczyścić, umyć i odsączyć. Kilka odłożyć do dekoracji, resztą drobno posiekać i poddusić na oleju razem z posiekaną cebulą i czosnkiem. Wymieszać z bułką tartą, ryżem i kaszą manną. Farsz doprawić do smaku pieprzem i solą. Naleśniki napełnić farszem.
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
4 osób