Składniki:
- musztarda (1 łyżek stołowych)
- miód (2 łyżek stołowych)
- żeberka wieprzowe (4 sztuk)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- cukinia (2 sztuk)
- pomidor (2 sztuk)
- oliwa (2 łyżek stołowych)
- cytryna (1 sztuk)
- czosnek (1 ząbki)
Przygotowanie:
Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową. Cukinie przekroić na połówki. Każdą naciąć wzdłuż 3 razy, ułożyć na folii aluminiowej. Pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować wachlarzyki z cukinii, grillować 10 minut. Podawać do żeberek.
Czas przygotowania:
35 minut
Porcja dla:
4 osób