w

Marynata do mięs, ryb i warzyw

Składniki:

  • miód (2 łyżek deserowych)
  • kwasek cytrynowy w płynie (6 łyżek stołowych)
  • woda ciepła (1 łyżek stołowych)
  • olej (według uznania)
  • papryka słodka (według uznania)
  • curry (według uznania)
  • liść kapusty (1 sztuk)
  • ziele angielskie (według uznania)
  • przyprawa do mięs (według uznania)

Przygotowanie:

Do naczynia w którym będziemy marynować dajemy miód kwasek i przyprawy,dodajemy łyżę cieplej wody. Mieszamy wszystko dokładnie. Umieszczamy w naczyniu produkty do marynowania, rozprowadzamy marynatę(mieszamy)tak by pokrywała cały produkt.Wstawiamy do lodówki.

Czas przygotowania:

5 minut

Porcja dla:

4 osób

Makaron z kurkami i boczkiem

Udziec indyka z kapustą czerwoną