Składniki:

  • por (1 sztuk)
  • marchew (2 sztuk)
  • groszek (150 gramów)
  • pomidor (1 sztuk)
  • mozzarella (300 gramów)
  • mleko (500 mililitrów)
  • jajko (1 sztuk)
  • parmezan (200 gramów)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • gałka muszkatałowa (według uznania)
  • Makaron lasagne (350 gramów)

Przygotowanie:

Warzywa pokroić w kostkę. Poddusić na oliwie przez chwilę. Mleko rozmieszać z jajkiem i parmezanem. Doprawić do smaku.
W naczuni żarooodpornym, układać na zmianę makaron, warzywa i mozzarellę. Polać sosem i posypać parmzanem.
Piec w temperaturze 200st.C, przez około 40minut.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

4 osób

Krówki

Omlet z konfiturą