Składniki:
- por (1 sztuk)
- marchew (2 sztuk)
- groszek (150 gramów)
- pomidor (1 sztuk)
- mozzarella (300 gramów)
- mleko (500 mililitrów)
- jajko (1 sztuk)
- parmezan (200 gramów)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- gałka muszkatałowa (według uznania)
- Makaron lasagne (350 gramów)
Przygotowanie:
Warzywa pokroić w kostkę. Poddusić na oliwie przez chwilę. Mleko rozmieszać z jajkiem i parmezanem. Doprawić do smaku.
W naczuni żarooodpornym, układać na zmianę makaron, warzywa i mozzarellę. Polać sosem i posypać parmzanem.
Piec w temperaturze 200st.C, przez około 40minut.
W naczuni żarooodpornym, układać na zmianę makaron, warzywa i mozzarellę. Polać sosem i posypać parmzanem.
Piec w temperaturze 200st.C, przez około 40minut.
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
4 osób