w ,

Kotlety z mielonej wołowiny

Składniki:

  • wołowina mielona (0.25 kilogramów)
  • glutasól (0.5 łyżek stołowych)
  • sól (0.5 łyżek deserowych)
  • pieprz czarny (0.25 łyżek deserowych)
  • natka pietruszki (0.5 szklanek)
  • cebula (0.5 szklanek)
  • ser cheddar (2 łyżek stołowych)
  • jajko (2 sztuk)
  • bułka tarta (według uznania)
  • olej jadalny (według uznania)
  • sos pomidorowy (według uznania)

Przygotowanie:

1. Wołowinę wymieszać z glutasolą, solą, pieprzem, zieloną pietruszką, cebulą, serem, dodać jajo.
2. Uformować małe kotleciki, zanurzać w miseczce z drugim jajem, obtaczać w tartej bułce.
3.Smażyć na gorącym oleju, aż się zrumieni z obu stron. Mięso zależnie od upodobania, może być wysmażone lub po angielsku.
4. Podawać polane sosem pomidorowym z frytkami lub ryżem i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 2-3 osób

Czas przygotowania:

20 minut

Porcja dla:

3 osób

Jogurt kawowy

Ameryka (america)