Składniki:
- wołowina mielona (0.25 kilogramów)
- glutasól (0.5 łyżek stołowych)
- sól (0.5 łyżek deserowych)
- pieprz czarny (0.25 łyżek deserowych)
- natka pietruszki (0.5 szklanek)
- cebula (0.5 szklanek)
- ser cheddar (2 łyżek stołowych)
- jajko (2 sztuk)
- bułka tarta (według uznania)
- olej jadalny (według uznania)
- sos pomidorowy (według uznania)
Przygotowanie:
1. Wołowinę wymieszać z glutasolą, solą, pieprzem, zieloną pietruszką, cebulą, serem, dodać jajo.
2. Uformować małe kotleciki, zanurzać w miseczce z drugim jajem, obtaczać w tartej bułce.
3.Smażyć na gorącym oleju, aż się zrumieni z obu stron. Mięso zależnie od upodobania, może być wysmażone lub po angielsku.
4. Podawać polane sosem pomidorowym z frytkami lub ryżem i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 2-3 osób
2. Uformować małe kotleciki, zanurzać w miseczce z drugim jajem, obtaczać w tartej bułce.
3.Smażyć na gorącym oleju, aż się zrumieni z obu stron. Mięso zależnie od upodobania, może być wysmażone lub po angielsku.
4. Podawać polane sosem pomidorowym z frytkami lub ryżem i sałatką jarzynową.
Proporcje dla 2-3 osób
Czas przygotowania:
20 minut
Porcja dla:
3 osób