Składniki:
- kotlet cielęcy (4 sztuk)
- bułka tarta (według uznania)
- wątróbka cielęca (2 sztuk)
- jajko (2 sztuk)
- pieprz (według uznania)
- tłuszcz (według uznania)
Przygotowanie:
Wątrobę cielęcą szybko obsmażyć z obu stron w niewielkiej ilości tłuszczu, przełożyć na talerz, posolić, oprószyć pieprzem i wstawić do lodówki. Ostrym nożem w każdym kotlecie wyciąć spory otwór i włożyć do niego pół plastra zamrożonej wątroby; spiąć otwór wykałaczką, aby krew nie wyciekła. Kotlety posolić, obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i tartej bułce i smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób