Składniki:

  • mostek wołowy (0,5 kilogramów)
  • kapusta włoska (0,5 sztuk)
  • por (1 sztuk)
  • bulion mięsny (1,5 litrów)
  • marchewka (4 sztuk)
  • natka pietruszki (0,5 pęczek)
  • seler (0,5 sztuk)
  • ziemniaki (4 sztuk)
  • masło (2 łyżek stołowych)
  • pieprz (4 ziarna)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę. Oczyszczoną kapustę poszatkować. Oczyszczone marchewki pokroić na plasterki, a seler i ziemniaki w kostkę. oczyszczoną białą część pora pokroić w cienkie krążki. W dużym garnku rozgrzać masło i lekko podsmażyć na nim warzywa, posolić. Dodać mięso i ziarenka pieprzu. Wszystko zalać bulionem i gotować 50 minut. Zupę posypać posiekaną natką pietruszki.

Czas przygotowania:

70 minut

Porcja dla:

4 osób

Papryka faszerowana kuskusem II

Tort makowo-brzoskwiniowy z galaretką