Składniki:
- jajka (7 sztuk)
- sól (1 szczypta)
- pieprz (1 szczypta)
- cukier (1 szczypta)
- Ogórki konserwowe – słoik (1 puszka)
- Grzby konserwowe – słoik (1 puszka)
- cytryna (1 sztuk)
- musztarda (10 łyżek stołowych)
- olej (1 litrów)
- ocet (2 łyżek stołowych)
Przygotowanie:
Sos tatarski: Połączyć musztardę, dwa żółtka, sok z cytryny, sól i pieprz, ucierać kulą powoli dodając olej. Na koniec dodać pokrojone w drobną kostkę grzyby i ogórki.
Jajka: zagotować wodę z solą i octem. Jajka wylać na spodek i wlać delikatnie do gotującej się wody. Gotować 2-4 min, wybierać łyżka cedzakową. Podwac na sosie tatarskim.
Jajka: zagotować wodę z solą i octem. Jajka wylać na spodek i wlać delikatnie do gotującej się wody. Gotować 2-4 min, wybierać łyżka cedzakową. Podwac na sosie tatarskim.
Czas przygotowania:
45 minut
Porcja dla:
5 osób