Składniki:
- jajko na twardo (6 sztuk)
- woda (0.5 szklanek)
- sos sojowy (2 łyżek stołowych)
- Cynamon (1 łyżek deserowych)
- cebula (1 łyżek stołowych)
- czosnek (1 łyżek stołowych)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
1. Jaja obrać ze skorupek, nakłuć widelcem w kilku miejscach, odciąć 1/2 cm białka.
2. Włożyć jaja do rondla, dodać pozostałe składniki, wlać wodę.
3. Zagotować, zmniejszyć płomień, gotować dalej na małym ogniu przez 30 min. (woda powinna wyparować)
4. Podzielić na połówki, podawać z musztardą.
Proporcje dla 3-6 osób.
2. Włożyć jaja do rondla, dodać pozostałe składniki, wlać wodę.
3. Zagotować, zmniejszyć płomień, gotować dalej na małym ogniu przez 30 min. (woda powinna wyparować)
4. Podzielić na połówki, podawać z musztardą.
Proporcje dla 3-6 osób.
Czas przygotowania:
40 minut
Porcja dla:
6 osób