w ,

Jaja na twardo w sosie sojowym

Składniki:

  • jajko na twardo (6 sztuk)
  • woda (0.5 szklanek)
  • sos sojowy (2 łyżek stołowych)
  • Cynamon (1 łyżek deserowych)
  • cebula (1 łyżek stołowych)
  • czosnek (1 łyżek stołowych)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

1. Jaja obrać ze skorupek, nakłuć widelcem w kilku miejscach, odciąć 1/2 cm białka.
2. Włożyć jaja do rondla, dodać pozostałe składniki, wlać wodę.
3. Zagotować, zmniejszyć płomień, gotować dalej na małym ogniu przez 30 min. (woda powinna wyparować)
4. Podzielić na połówki, podawać z musztardą.
Proporcje dla 3-6 osób.

Czas przygotowania:

40 minut

Porcja dla:

6 osób

Kukurydziany chlebek

Tradycyjny czaj