Składniki:

  • pierś z kurczaka (2 sztuk)
  • Przyprawa do gyrosa (według uznania)
  • Wrapsy (6 sztuk)
  • sałata lodowa (1 szklanek)
  • papryka żółta (1 sztuk)
  • pomidor (2 sztuk)
  • ogórek zielony (2 sztuk)
  • jogurt grecki (400 gramów)
  • czosnek (3 ząbki)
  • mięta (2 gałązki)
  • koperek (3 gałązki)

Przygotowanie:

Mięso pokroić drobno, przełożyć do miski. Do oliwy dodać przyprawę do gyrosa, wymieszać i zalać mięso. Odstawić na ok. 30 minut. w tym czasie pokroić wszystkie warzywa (1 ogórek) w kostkę i wymieszać. 1 ogórek zetrzeć na tarce, dodać jogurt, sprasowany czosnek i posiekaną miętę wraz z koperkiem.
Mięso podsmażyć na patelni. Na każdy placek ciasta (przyrządzony według opisu na opakowaniu), nakładać porcję sałatki, polać sosem, na to porcja mięsa, znów polać odrobiną sosu i zawijać jak krokiety. Na wierzch lub obok wylać sos.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

2 osób

Gulasz pietruszkowy z piersi kurczaka

Ryż z owocami