Składniki:
- pierś z kurczaka (2 sztuk)
- Przyprawa do gyrosa (według uznania)
- Wrapsy (6 sztuk)
- sałata lodowa (1 szklanek)
- papryka żółta (1 sztuk)
- pomidor (2 sztuk)
- ogórek zielony (2 sztuk)
- jogurt grecki (400 gramów)
- czosnek (3 ząbki)
- mięta (2 gałązki)
- koperek (3 gałązki)
Przygotowanie:
Mięso pokroić drobno, przełożyć do miski. Do oliwy dodać przyprawę do gyrosa, wymieszać i zalać mięso. Odstawić na ok. 30 minut. w tym czasie pokroić wszystkie warzywa (1 ogórek) w kostkę i wymieszać. 1 ogórek zetrzeć na tarce, dodać jogurt, sprasowany czosnek i posiekaną miętę wraz z koperkiem.
Mięso podsmażyć na patelni. Na każdy placek ciasta (przyrządzony według opisu na opakowaniu), nakładać porcję sałatki, polać sosem, na to porcja mięsa, znów polać odrobiną sosu i zawijać jak krokiety. Na wierzch lub obok wylać sos.
Mięso podsmażyć na patelni. Na każdy placek ciasta (przyrządzony według opisu na opakowaniu), nakładać porcję sałatki, polać sosem, na to porcja mięsa, znów polać odrobiną sosu i zawijać jak krokiety. Na wierzch lub obok wylać sos.
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
2 osób