w , , ,

Gulasz z makaronem i warzywami

Składniki:

  • wołowina (600 gramów)
  • makaron muszelki (250 gramów)
  • włoszczyzna (1 sztuk)
  • kalafior mrożony (1 sztuk)
  • ziemniaki (4 sztuk)
  • cebula (1 sztuk)
  • bulion warzywny (1 litrów)
  • koperek (0,5 pęczek)
  • mąka (2 łyżek stołowych)
  • olej (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • sól (według uznania)

Przygotowanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę, oprószyć mąka i pieprzem. Oczyszczona cebule posiekać. W rondlu podgrzać łyżkę oleju i podsmażyć na nim cebulę oraz mięso. Wlać bulion i gotować 30 minut. dodać pokrojona w paski włoszczyznę, wsypać kalafior i gotować 15 minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować ,aż będą miękkie.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i dodać do garnka z gulaszem. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.

Czas przygotowania:

60 minut

Porcja dla:

6 osób

Gołąbki rybne w sałacie

Wysmienite ciasto na pizze