Składniki:
- wołowina (600 gramów)
- makaron muszelki (250 gramów)
- włoszczyzna (1 sztuk)
- kalafior mrożony (1 sztuk)
- ziemniaki (4 sztuk)
- cebula (1 sztuk)
- bulion warzywny (1 litrów)
- koperek (0,5 pęczek)
- mąka (2 łyżek stołowych)
- olej (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę, oprószyć mąka i pieprzem. Oczyszczona cebule posiekać. W rondlu podgrzać łyżkę oleju i podsmażyć na nim cebulę oraz mięso. Wlać bulion i gotować 30 minut. dodać pokrojona w paski włoszczyznę, wsypać kalafior i gotować 15 minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować ,aż będą miękkie.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i dodać do garnka z gulaszem. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i dodać do garnka z gulaszem. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.
Czas przygotowania:
60 minut
Porcja dla:
6 osób