Składniki:
- mięso wołowe (700 gramów)
- majeranek (1 łyżek deserowych)
- tłuszcz (70 gramów)
- sól (według uznania)
- cebula (2 sztuk)
- ziemniak (500 gramów)
- czosnek (2 sztuk)
- papryka (2 sztuk)
- papryka mielona (2 łyżek deserowych)
- pomidor (250 gramów)
- kminek (1 łyżek deserowych)
- kapusta (1 kilogramów)
Przygotowanie:
Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć, wymieszać z posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, mieloną papryką, kminkiem i majerankiem, posolić. Dusić pod przykryciem, dolewając tyle wody, aby mięso nie przywarło do dna garnka. Paprykę pokroić w podłużne paski, obrane ziemniaki w kostkę, pomidory na ćwiartki, kapustę poszatkować i wszystko włożyć do garnka, gdy mięso będzie prawie miękkie. Zalać wodą i gotować do miękkości.
Czas przygotowania:
40 minut
Porcja dla:
4 osób