Składniki:
- jajko (1 sztuk)
- mleko (0,25 szklanek)
- ser szwajcarski (2 plastry)
- chleb pełnoziarnisty (2 sztuk)
- tłuszcz roślinny (według uznania)
Przygotowanie:
Ubij lekko jajko i mleko w misce wystarczająco dużej, by zmieścił się w niej chleb.
Przełóż kawałki chleba serem. Namocz kanapkę w jajku z mlekiem, obracając ją kilkakrotnie , aż całe jajko w nie wsiąknie. Rozgrzej mocno blachę lub patelnię teflonową z tłuszczem. Zmniejsz płomień i zarumień kanapkę z obu stron.
Przełóż kawałki chleba serem. Namocz kanapkę w jajku z mlekiem, obracając ją kilkakrotnie , aż całe jajko w nie wsiąknie. Rozgrzej mocno blachę lub patelnię teflonową z tłuszczem. Zmniejsz płomień i zarumień kanapkę z obu stron.
Czas przygotowania:
15 minut
Porcja dla:
1 osoby