Składniki:
- sok pomarnńczowy (300 mililitrów)
- żelatyna (2 łyżek deserowych)
- jajka (3 sztuk)
- cukier (4 łyżek stołowych)
- pomarańcza (1 sztuk)
- likier pomarańczowy (30 mililitrów)
- budyń w torebce (1 sztuk)
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuścić w soku,odstawić na 30 minut. Żółtka utrzeć z cukrem ,wymieszać z proszkiem budyniowym. Wlewać sok z żelatyną ,ciągle mieszając. Przelać do rondla,postawić na małym ogniu. Mieszać krem aż zgęstnieje,ale nie doprowadzić do wrzenia. białka ubić,wymieszać z ostudzonym kremem. Napełnić foremki wyłożone folią. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.Ogrzać foremki, wyłożyć krem na talerzyki. Udekorować cząstkami pomarańczy ewentualnie polać likierem
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób