Składniki:
- filet z dorsza (400 gramów)
- cytryna (1 sztuk)
- cebula (1 sztuk)
- masło (1 łyżek stołowych)
- pieczarki (250 gramów)
- papryka czerwona (0,5 sztuk)
- pasztet (100 gramów)
- mąka (2 ząbki)
- jajka (2 sztuk)
- olej (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- sól (według uznania)
Przygotowanie:
Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny. Oczyszczoną, posiekana cebulę zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę i dusić kilka minut. Dodać pasztet, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Oprószyć rybę pieprzem oraz solą, posmarować przygotowanym farszem, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, obtoczyć w rozmąconym jajku i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z podsmażonymi ziemniakami.
Oprószyć rybę pieprzem oraz solą, posmarować przygotowanym farszem, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, obtoczyć w rozmąconym jajku i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z podsmażonymi ziemniakami.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób