Składniki:
- awokado dojrzałe (2 sztuk)
- jogurt naturalny (200 mililitrów)
- cebula mała (1 sztuk)
- czosnek (1 ząbki)
- oliwa (1 łyżek stołowych)
- natka pietruszki posiekana (1 łyżek stołowych)
- sok z cytryny (4 łyżek stołowych)
- cukier (według uznania)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
Przygotowanie:
Awokado obrać, przekroić, usunąć pestkę i skropić sokiem z cytryny. Zmiksować z pozostałymi składnikami.
Doprawić cukrem, solą oraz pieprzem.
Podawać z krakersami lub surowymi jarzynami jako przekąskę koktajlową.
Doprawić cukrem, solą oraz pieprzem.
Podawać z krakersami lub surowymi jarzynami jako przekąskę koktajlową.
Czas przygotowania:
10 minut
Porcja dla:
1 osoby