w ,

Dip z awokado

Składniki:

  • awokado dojrzałe (2 sztuk)
  • jogurt naturalny (200 mililitrów)
  • cebula mała (1 sztuk)
  • czosnek (1 ząbki)
  • oliwa (1 łyżek stołowych)
  • natka pietruszki posiekana (1 łyżek stołowych)
  • sok z cytryny (4 łyżek stołowych)
  • cukier (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Awokado obrać, przekroić, usunąć pestkę i skropić sokiem z cytryny. Zmiksować z pozostałymi składnikami.
Doprawić cukrem, solą oraz pieprzem.
Podawać z krakersami lub surowymi jarzynami jako przekąskę koktajlową.

Czas przygotowania:

10 minut

Porcja dla:

1 osoby

Placuszki kapuściane

Bulion grzybowy z warzywami