Składniki:
- cebula (4 sztuk)
- olej (4 łyżek stołowych)
- mięso mielone (20 dekagramów)
- jajka (1 sztuk)
- margaryna (1 łyżek deserowych)
- bułka tarta (1 łyżek stołowych)
- sól (według uznania)
- pieprz (według uznania)
- chilli (według uznania)
- suszony tymianek (według uznania)
Przygotowanie:
Cebulę obrać,opłukać.odciąć „czapeczkę” Cebulę wydrążyć zostawiając grube ścianki.Zalać wrzątkiem.Gotować ok 4 minut,osączyć.Wydrążony miąższ i „czapeczki”drobno posiekać.Podsmażyć na rozgrzanym oleju,dodać mięso i chwilę dusić.Gdy mięso z cebulą lekko wystygnie,wbić jajko,wsypać bułkę tartą.Doprawić solą,pieprzem,chilli i tymiankiem,dokładnie wymieszać.Farszem napełniać cebule.Ułożyć w wysmarowanej margaryną formie.Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
4 osób