w ,

Bułgarskie miszmasz

Składniki:

  • papryka strąki (4 sztuk)
  • pomidory (4 sztuk)
  • cebula (2 sztuk)
  • bryndza (20 dekagramów)
  • jajka (4 sztuk)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)
  • olej sojowy (według uznania)
  • papryka mielona (według uznania)

Przygotowanie:

Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w nieduże kawałki. Rozgrzać w garnku tłuszcz, wrzucić paprykę i dusić na małym ogniu aż zmięknie. Pokroić cebulę i wrzucić do garnka aby się zeszkliła. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę i do garnka. Dodać ser. Mieszając dusić ok 5-8 min. Posolić i popieprzyć do smaku. Wbić jajka i trzymać na ogniu- mieszając- aż jajka się zetną. Podawać z pieczywem

Czas przygotowania:

30 minut

Porcja dla:

4 osób

Herbatniczki

Biszkoptowa fantazja