Składniki:

  • Schłodzony sok pomidorowy (250 mililitrów)
  • Srebna tequila (45 mililitrów)
  • sos worcestershire (1 łyżek deserowych)
  • tabasco (według uznania)
  • sok z cytryny (1/2 sztuk)
  • sól selerowa (według uznania)
  • sól (według uznania)
  • pieprz (według uznania)

Przygotowanie:

Do dużego dzbanka wlać schłodzony sok pomidorowy, a następnie tequilę, cały czas mieszając. Dodać sos worcestershire i dobrze zamieszać. Dodać kilka kropli tabasco i sok z cytryny. Spróbować i przyprawić do smaku solą selerową i zwykłą oraz pieprzem. Podawać w wysokiej smukłej szklance napełnionej kostkami lodu, z łodygą selera do mieszania.

Czas przygotowania:

15 minut

Porcja dla:

1 osoby

Orzeźwiający napój jabłkowy

Warzywa pieczone z parmezanem