Składniki:
- wiórki kokosowe (2 łyżek stołowych)
- jajka (3 łyżek stołowych)
- banan (0,5 sztuk)
- twaróg (100 gramów)
- płatki owsiane (2 łyżek stołowych)
- olej (1 łyżek stołowych)
- truskawki (450 gramów)
- cukier waniliowy (1 łyżek stołowych)
- Cynamon (1 szczypta)
- kardamon (1 szczypta)
- listki mięty (według uznania)
Przygotowanie:
Na suchej patelni podsmażyć wiórki kokosowe na złoty kolor. Jajka roztrzepać, dodać pokrojonego banana, pokruszony twaróg, płatki owsiane i wiórki kokosowe. wymieszać i na oleju usmażyć omlet. Oczyszczone 3/4 truskawek zmiksować z cukrem waniliowym, cynamonem i kardamonem. Usmażony omlet złożyć na pół i polać musem, udekorować pozostałymi truskawkami oraz listkami mięty lub melisy.
Czas przygotowania:
30 minut
Porcja dla:
2 osób